Hello dragi forumisti
Acum aproximativ o luna am facut un stage2 si DPF off la Citroen si dupa o saptamana de la aceasta operatiune a aparut urmatoarea problema: parca telecomanda s-a "desincronizat"in sensul ca, dupa ce ma dau jos din masina, daca nu inchid din telecomanda in primele 3-4 minute de la inchiderea usii, telecomanda nu mai functioneaza. singura varianta este sa deschid si sa reinchid usa apoi pot sa blochez din telecomanda. Atunci cand doresc sa deschid masina, telecomanda nu functioneaza deloc si singura varianta este sa o deschid manual.
Initial am crezut ca bateria este descarcata si am schimbat-o, dar fenomentul persista. Am incercat diverse metode de resincronizare gasite pe internet, inclusiv cea din cartea tehnica, dar niciuna nu a functionat, dupa care am decis sa o duc sa vad daca apar ceva erori la test, dar din ce mi s-a spus, nu apare nicio eroare.
Intr-o zi am zis sa stau 10 minute langa masina si sa inchid/redeschid masina din telecomanda, marind treptat timpul intre actiuni. Asa am ajuns sa vad ca dupa 3-4 minute se produce aceasta "desincronizare".
Nu inteleg care ar putea sa fie problema si sper ca cineva sa mai fi avut o astfel de problema si sa aibe si raspuns.
Merci
problema inchidere centralizata
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- de-abia inscris
- Masina: Citroen C5
- 2: Nu
- 3: Nu
Re: problema inchidere centralizata
O idee? Merci
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
- 2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
- 3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6
Dupa 3-4 minute, masina taie mai toate sistemele neesentiale. Daca stai in masina cu motorul oprit ai sa vezi ca dupa un timp se aude un releu care decupleaza. Daca dupa decuplare deschizi o portiera ai sa auzi acelasi releu cum cupleaza.
Ma gandesc ca decupleaza si modulul de inchidere centralizata in acelasi timp.
Poate e vreo rezistenta arsa. Poti sa le verifici.
Alta posibilitate ar fi vre-un releu.
Alta posibilitate, un cablaj.
In ultima instanta, un electronist.
Sent from my ZUK Z1 using Tapatalk
Ma gandesc ca decupleaza si modulul de inchidere centralizata in acelasi timp.
Poate e vreo rezistenta arsa. Poti sa le verifici.
Alta posibilitate ar fi vre-un releu.
Alta posibilitate, un cablaj.
In ultima instanta, un electronist.
C5 III break 2.0i 2009 H3+ man5; GPL Prins VSI 2.0
Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814
Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
- 2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
- 3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6
Treaba cu resoftarea si aparitia problemei, poate fi doar o coincidenta sisa nu fie legate intre ele.
C5 III break 2.0i 2009 H3+ man5; GPL Prins VSI 2.0
-
- de-abia inscris
Am sa verific și partea cu siguranțe/releu.
Așa cred și eu ca e doar o coincidenta cu resoftarea, altfel se întâmpla direct după Operațiune.
Așa cred și eu ca e doar o coincidenta cu resoftarea, altfel se întâmpla direct după Operațiune.
- gabi_1050
- pasionat
- Masina: 5O8 GT 2O4cp
- 2: Vw Polo 9N,1.4,16V,75cp
- 3: ex car:407,1.6hdi,80kw
Se verifica tensiunea la bornele bateriei dupa ce intra in eco mode.
Probleme similare cu nerecunoasterea ambelor chei si la 508 cu acumulatorul masinii la sfarsit de viata.
Probleme similare cu nerecunoasterea ambelor chei si la 508 cu acumulatorul masinii la sfarsit de viata.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C2 VTS (de competitie)
- 2: Lexus CT200H (de familie)
La un 508 s-a rezolvat problema cu update BSI. Chiar de curand am avut un client cu problema asemanatoare.
Servicii Diagbox: Activari/dezactivari optiuni / Actualizari software / Telecodare cheie noua/Reparatii chei telecomanda PSA / Telecodare RD/RT CD/Mp3 / Diagnoza pre-achizitie auto
-
- de-abia inscris
exista vreo posibilitate de a vedea in ceva test daca se taie alimentarea de la inchiderea centralizata? si acesta sa fie motivul pentru care nu mai pot deschide cu telecomanda?
pentru ca nu sunt foarte familiar cu BSI, intreb, update-ul acesta afecteaza stage 2 si dpf-off?
pentru ca nu sunt foarte familiar cu BSI, intreb, update-ul acesta afecteaza stage 2 si dpf-off?
-
- pasionat
- Masina: Citroen C2 VTS (de competitie)
- 2: Lexus CT200H (de familie)
Nu afecteaza, insa daca nu ti-ai facut stage 2 si dpf-off pe ultima versiune de soft de injectie existenta, ai facut o greseala, pt. ca la un momentdat, s-ar putea sa ajungi la nevoia unui update de soft de injectie si atunci le vei pierde. De asemenea, e clar ca nu beneficiezi de ultimele optimizari si rectificari pe care le-au gasit francezii ca fiind necesare.
Servicii Diagbox: Activari/dezactivari optiuni / Actualizari software / Telecodare cheie noua/Reparatii chei telecomanda PSA / Telecodare RD/RT CD/Mp3 / Diagnoza pre-achizitie auto