Salutare tuturor. Sunt pe punctul de a cumpăra un Citroen C5 din 2010 140cp. Vă rog sa-mi dați câteva sfaturi pentru achizitionare. Pentru cunoscători este adresata această întrebare și rugăminte totodată. Ce trebuie verificat,ce se poate vedea la ea că fiind o posibilă problema pentru viitor. Vă mulțumesc pentru ajutor.
Trimis de pe al meu XT1562 folosind Tapatalk
Sfaturi utile pentru necunoscători.
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Re: Sfaturi utile pentru necunoscători.
Am uitat sa întreb. Pot afla istoricul unei mașini după seria de șasiu? Parca am citit undeva pe forum că se poate. Dar nu mai țin minte topicul. Poate mă ajută cineva. Mulțumesc mult.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
- 2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw
Salut!
Dupa VIN poti afla dotarile masinii. Istoricul se afla din cartea service si din cateva site-uri de daune auto. (dai search pe google si gasesti, mi se pare ca si asf avea unul) asta daca masina a fost rulata in romania.
La C5 te uiti asa : scan cu diagbox sa nu fie erori, verificat fizic masina sa mearga pe toate nivelele de inaltime daca e H3+, cutia sa schimbe ok, vezi ca la retrogradare nu e cea mai fina cutie, e normal.
Articulatiile sa fie ok, clima sa bage si rece si cald, geamurile sa fie ok, te uiti de vopsea sa fie cea originala, daca nu intrebi omul de ce a vopsit-o (cea originala nu are niciodata impuritati in lac, pe cand cea facuta dupa e imposibil sa nu aiba 1-2 mici imperfectiuni), te uiti la linia masinii sa nu fie stramba, lonjeroanele sa nu fie sudate/indreptate, in spate la portbagaj sa nu fie indoituri/suduri.
Depinde putin si de om. Daca e de buna credinta si a inlocuit un parbriz spart e normal la o masina de 7 ani. Dar daca te minte fugi tare. De exemplu eu am avut gheata picata pe masina si am inlocuit parbriz, vopsit capota, plafon, indreptat plafon usor si vopsit portbagaj sus. Am si pozele pe forum. Dar nu a fost mare lucru. deci se pot intampla lucruri. Sa nu ai probleme cu masina sa fi fost dauna mare sa te pacaleasca.
Dupa VIN poti afla dotarile masinii. Istoricul se afla din cartea service si din cateva site-uri de daune auto. (dai search pe google si gasesti, mi se pare ca si asf avea unul) asta daca masina a fost rulata in romania.
La C5 te uiti asa : scan cu diagbox sa nu fie erori, verificat fizic masina sa mearga pe toate nivelele de inaltime daca e H3+, cutia sa schimbe ok, vezi ca la retrogradare nu e cea mai fina cutie, e normal.
Articulatiile sa fie ok, clima sa bage si rece si cald, geamurile sa fie ok, te uiti de vopsea sa fie cea originala, daca nu intrebi omul de ce a vopsit-o (cea originala nu are niciodata impuritati in lac, pe cand cea facuta dupa e imposibil sa nu aiba 1-2 mici imperfectiuni), te uiti la linia masinii sa nu fie stramba, lonjeroanele sa nu fie sudate/indreptate, in spate la portbagaj sa nu fie indoituri/suduri.
Depinde putin si de om. Daca e de buna credinta si a inlocuit un parbriz spart e normal la o masina de 7 ani. Dar daca te minte fugi tare. De exemplu eu am avut gheata picata pe masina si am inlocuit parbriz, vopsit capota, plafon, indreptat plafon usor si vopsit portbagaj sus. Am si pozele pe forum. Dar nu a fost mare lucru. deci se pot intampla lucruri. Sa nu ai probleme cu masina sa fi fost dauna mare sa te pacaleasca.
Merci mult. O să fiu atent la toate câte ai spus. Și la suspensie? Trebuie să mă uit la ceva anume? Este Hidractive 3+. Am înțeles de pe forum că atâta timp cât amortizoarele nu curg nu este problema că sunt puțin umezite e ok. Oricum merci inca o dată.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
- 2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw
Amortizoarele mele sunt "gata" de 4 ani si ma lasa azi-maine de vreo 60.000 de km. Asa mi-a spus reprezentanta cand am luat masina in 2013 la 93.000 km. Acum am aprox 160.000 km, no problem whatsoever. Nu am completat LDS si tot la maxim e. Nu stiu ce sa zic, de preferat ar fi sa nu fie nici umede dar pt mine nu ar fi un dealbreaker. Scade si tu 300 eur din pret daca sunt umezite, atata e un amortizor, unul il pui tu si ai cilindrii noi pe fata.
Merci. Sa verificat mașină pe tot ansamblul ei și este ok. Nu curge nu bate nimic. Acum ce o mai apare pe parcurs rămâne de văzut. Vezi tu cum e în viața,cumperi Masina noua și poți avea probleme cu ea. Ce sa mai zic de una la mana a doua. Luni merg după ea și sper sa nu am probleme cu ea cel puțin o perioada de timp. Eu am un Xsara Picasso acum. Am cumparat-o la 140000km. Acum are 300000km și nu prea am avut probleme cu ea. Dar C5 e "altceva". Oricum merci inca o dată pentru sfaturi.