Diferente...

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

dan1967
simpatizant

Diferente...

Mesajde dan1967 » Lun 06-Oct-2014 14:30

Salutare tuturor! Am o intrebare pentru cunoscatori dar mai ales pentru moderator. Si spun asta pentru ca am vazut ca Mesersmith este priceput in multe privinte. Asadar,va rog sa-mi spuneti daca exista diferente majore intre suspensia unui C6 si suspensia unui C5 toate trei generatiile. Stiu ca Citroen acorda o garantie la aceeasta suspensie vreo 200000 km. Asta probabil pe drumurile lor. Ca pe drumurile noastre... Intreb asta pentru ca intentionez sa-mi cumpar un C6 2.2 hdi 173 cp. Si pun aceeasta intrebare deoarece am citit cateva topicuri pe forum cu niste preturi la piesele de suspensie de mi sa ridicat parul in cap. Stiu ca o data ce ai cumparat aceest model care se incadreaza la alte standarde,trebuie sa suporti si costurile intretinerii. Dar sincer....ca intretinere nu poate fi mai costisitor decat un C5 ultima generatie. Aceestea fiind spuse va multumesc pt ajutor si va doresc numai bine.

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Re: Diferente...

Mesajde bogwol » Lun 06-Oct-2014 15:11

dan1967 scrie: Dar sincer....ca intretinere nu poate fi mai costisitor decat un C5 ultima generatie. Aceestea fiind spuse va multumesc pt ajutor si va doresc numai bine.

De cele mai multe ori, pretul pieselor nu se refera la valoarea fierului/plasticului, ci la cat ai dat pe masina. Asa ca, da, intretinerea la C6 probabil ca nu are nicio legatura cu cea a lui C5

paulsebastiant
pasionat

Mesajde paulsebastiant » Lun 06-Oct-2014 18:26

sistemul hydractiv este identic ca si principiu. arhitectura sistemului este putin diferita dar da, in mare este la fel, stiindu-se ca PSA face platforme comune si piese pentru serii diferite ale aceleiasi marci. iar C6 nu este cu mult diferita, si nu, nu este extrem de costisitor c6, costisitoare fiind doar partile exterioare, deoarece sunt rare, aftermarket nu prea, deci....este una din masinile la care se merita un casco.
Imagine

dan1967
simpatizant

Mesajde dan1967 » Mar 07-Oct-2014 20:59

Salutare tuturor din nou. Promti ca intodeauna colegii de pe forum m-au ajutat si inteleg acum ce si cum. Nu este deci vorba de platforma constructoare,asemanatoare cu a altor modele ci este mai degraba costisitoare sa zicem....spargerea unui stop...far...parbriz etc. Deci in concluzie nu poate fi ceva de speriat in ceea ce priveste intretinerea. Daca Eugen Preda a scris romanul"Cel mai iubit dintre pamanteni" sper ca eu sa nu fiu totusi "cel mai ghinionist dintre pamanteni". Cand eram mai tanar am avut un vis(ca oricare dintre noi dealtfel)care a ramas la stadiul doar de vis pana acum. Dupa 90 mi-as fi dorit un BX apoi un XM si de ce nu o Xantia. Nu sa materializat aceest vis. Acum sper sa ca voi reusii.Toti spun ca sunt dement ca imi place Citroen. Putin imi pasa. Azi am un Xsara Picasso de care sunt foarte multumit. Totusi de la prima mea Dacie 1100 si pana la Picasso-ul de azi este un pas mare. Si cred ca virusul asta de dragoste pentru Citroen l-am luat de la batranul meu Oltcit Special care functioneaza si azi excelent.Si cu care se mandreste fiul meu mijlociu. O masina dealtfel la fel de blamata la vremea ei de multi,la fel ca si Citroenul. Eeeee...aceestea fiind spuse inchei aici ca v-am facut capul calendar cu povesti lacrimogene. Sper sa reusesc in scurt tim sa-mi cumpar un C6. Este o masina cu adevarat deosebita,pacat ca nu a avut succes. As vrea totusi sa mai pun o intrebare in afara titlului topicului si pentru a nu deschide alt topic. In speranta ca cineva din conducerea forumului va citi aceeste randuri. Pentru a deveni membru in club in afara de complectarea cererii,care am descarcat-o si plata inscrierii respectiv cotizatia,trebuie sa mai obtin ceva sau sa mai indeplinesc ceva? Va doresc o seara placuta tuturor iubitorilor de Citroen.

Înapoi la “Citroen C5 III”