Salutare
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste informatii legate de suspensia la c 5 III din 2009 cu hydractive 3In timp ce rulam mi-a aparut erorea de suspensie cu mesajul sa nu depasesc 90 km pe ora.Aveam in masina o incaracatura de 100 kg pe care o purtam de vreo 2 zile cu mine.
Am descarcat incarcatura si am parcat masina, dupa 30 min masina era asezata pe burta si nu mai reactiona la comanda de ridicare sau coborare a suspensiei.
Am verificat toate sigurantele, sunt bune, am ulei in vasul de expansiune, se pare ca problema nu e de acolo.
A venit cineva cu un lexia, a intrat pe suspensie, avea o eroare la senzorul de pe puntea spate, a sers eroarea am mai incercat sa o ridicam si nu vrea sub nici o forma.Pe tester arata ca toti parametrii sunt ok si ca sistemul e functional.Precizez ca nu se mai aude zgomotul de la motorasul care actioneaza pompa hidraulica.Am mai citit pe net ca ar putea fi defect motorasul si s-ar putea repara.
Are cineva ideecum sa procedez, daca se va desface pompa si sisemul ia aer, ar trebui sa aerisesc dupa aceea sistemul si cum se procedeaza.Nu gasesc nici un mecanic care ar face reparatia asta decat cei de la reprezentanta care vor sa-mi schimbe pompa cu senzori cu tot si costa o avere.
Poate cineva sa-mi dea o idee sau un sfat util cu reparatia
Suspensie c 5 III la pamant
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
din lexia sa incerce o reinitializare a sistemului hidraulic. daca e pe burta, posibil sa fie pompa, dar trebuie gasit motivul cara a deschis circuitul. daca incerci sa ridici masina ce zice, daca in mers incerci sa depasesti 40km/h, ce zice? toate acesea trebuie sa initieze o eroare, si incearca o scanare in mers si in timp ce incerci sa ridici masina. daca eroarea a fost stearsa si nu am mai incercat sa dai comanda la hidraulica este normal sa nu mai apara nimic.
- altair4819
- simpatizant
- Masina: C5 III, 2.0 HDI 100kW, automata
Re: Suspensie c 5 III la pamant
oblioal scrie:Salutare
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste informatii legate de suspensia la c 5 III din 2009 cu hydractive 3
O cunostinta de-a mea a avut o situatie similara, problema fiind o mufa care s-a ars (era vorba de o mufa de pe principalul cablaj al masinii care se conecta la pompa... tot "ghemul" costa cam 10.000 (100 de milioane vechi) insa a gasit doar mufa la dezmembrari + un kit de reparatie si s-a rezolvat cu cateva milioane).
De asemenea, e posibil sa fie pompa care din ce am inteles costa cam 5500 la reprezentanta, plus manopera.
Cred ca ce a zis PaulSebastian e foarte corect, trebuie sa incerci sa ii gasesti eroarea si in functie de asta sa actionezi.
Ai putea sa iei legatura si cu cei de la Service TotCitro, toata lumea pe aici pare sa fie multumita de colaborarea cu ei.
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=10178
Succes!
- altair4819
- simpatizant
oblioal scrie:multumesc mult pentru sfaturi.din pacate a fost motorasul de la pompa de vina care mi-a ars si siguranta principala de la pompa.am rezolvat problema cu 250 euro ,contravaloarea unei pompe sh din dezmembrari.s-a reprogramat calculatorul pompei si masine e ok acum.
Tot e bine ca ai gasit pompa la dezmembrari (si chiar mai ieftin decat ma asteptam). Poate ar fi bine sa vezi daca a existat vreo cauza pentru care s-a ars motorasul (alta decat ca "a murit de batranete") ca sa nu se repete scenariul. Eu mi-am schimbat telescoapele (amortizoarele / cilindrii) pe fata pentru ca unul curgea putin si, din ce mi s-a explicat la reprezentanta, riscul era sa ard fix pompa care trebuia sa lucreze mai mult ca sa pastreze presiunea in instalatie.
Spor si drumuri line!
ai dreptate, cu vreo 2 luni in urma am schimbat si eu cilindrii fata, s-ar putea sa fie de acolo problema, erau transpirati ambii de vreo 6 luni si tot am amanat momentul inlocuirii din cauza pretului piperat.Alta problema nu cred ca ar mai putea fii,masina are km reali, are 150000 verificati in istoricul servicelor efectuate la reprezentanta si toti zic ca nu ar trebui sa am probleme asa de devreme cu suspensia, mai ales ca majoritatea c 5-urilor III nu prea au probleme de genul.Ar mai putea fii faptul ca masina e fabricata in prima serie de c5, in sensul ca e fabricata 08 si inmatriculata in prima luna din 09 si de obicei prima serie e de test, ulterior urmand sa imbunatateasca anumite chestii.Apropo de pompa era singura piesa care o aveau in acel schrott pentru c 5, incredibil ce noroc am avut, se pare ca nu prea aveau idee de pretul de nou la ea.
- altair4819
- simpatizant
oblioal scrie:ai dreptate, cu vreo 2 luni in urma am schimbat si eu cilindrii fata, s-ar putea sa fie de acolo problema, erau transpirati ambii de vreo 6 luni si tot am amanat momentul inlocuirii din cauza pretului piperat.Alta problema nu cred ca ar mai putea fii,masina are km reali, are 150000 verificati in istoricul servicelor efectuate la reprezentanta si toti zic ca nu ar trebui sa am probleme asa de devreme cu suspensia, mai ales ca majoritatea c 5-urilor III nu prea au probleme de genul.Ar mai putea fii faptul ca masina e fabricata in prima serie de c5, in sensul ca e fabricata 08 si inmatriculata in prima luna din 09 si de obicei prima serie e de test, ulterior urmand sa imbunatateasca anumite chestii.Apropo de pompa era singura piesa care o aveau in acel schrott pentru c 5, incredibil ce noroc am avut, se pare ca nu prea aveau idee de pretul de nou la ea.
A mea e fabricata in mai 2009 si inmatriculata in septembrie, are 117.000 km (cand am luat-o in 2012 avea 86.000 si figura cu o revizie in 2011 la 60+ mii km... deci par sa fie reali). Tipul de la service mi-a spua ca au schimbat cilindri pe masini de 200.000 Km si pe masini de 20.000 Km. Uzura poate fi inegala (o groapa mai sanatoasa te poate costa serios).
Cand am internat-o eu una ca a mea acolo care era deja cu botul pe pamant, venise ca sa ii schimbe pompa care era arsa (asa m-au si convins practic sa dau 2200 pe cilindri... caci +5500 parea prea mult). Oricum, eu i-am schimbat cam toata puntea fata + revizie (toate filtrele + ulei) + manopera = 6500... daca mai adaugam si 5500 imi dadeam o bata in cap

Referitor la pretul de nou... sunt unele piese la care pretul depaseste imaginatia mea... asta e.
Am auzit pe undeva o vorba: "Daca are roti sau sani, o sa te coste!"

(sper sa nu supar colegele soferite... asa era vorba!)
Spor!
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
- 2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw
- altair4819
- simpatizant
lucianmarius scrie:Mie nu mi-au zis asta. Am ambele amortizoare pe fata curse, dar eu nu vad probleme, masina merge foarte bine. La service am intrebat ce se poate intampla, au zis, cand curge consistent o sa vezi, ca nu se mai ridica. Te asteptam in 20.000 sau in 100.000 km, nici noi nu stim.
...nici la mine nu curgea mult, si teoretic ai dreptate, insa logica lor mi se parea sanatoasa (instalatia pierde presiune > pompa lucreaza mai mult ca sa pastreze presiunea in instalatie > pompa se poate arde... sau nu).
In plus, "chestiile" care curg nu sunt amortizoare. Amortizarea este efectuata de sfere, cilindri fiind doar un "transport" pentru partea hidraulica si "ghidaj" pentru cursa suspensie.
Daca ai sferele ok, comportamentul masinii va fi impecabil, insa daca ai pierderi pe instalatie, pompa va incerca sa compenseze, ceea ce va conduce la o utilizare sporita a motorasului.
Eu sunt de acord ca e posibil sa te mai tina 100.000km si ca inlocuirea cilindrilor este o reparatie pur preventiva, insa e la fel de posibil sa iti pice peste inca 1000 Km. Intrebarea e: inlocuim doar cilindri (2200 RON + manopera)?... sau inlocuim si pompa (arsa = 2200 + 5500 + manopera = 7700 + manopera)?
Sper sa alegi corect / varianta mai ieftina, oricare ar fi ea.
Bafta!