Brate oscilante
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- simpatizant
Brate oscilante
De ceva vreme auzeam o pocnitora la rotile din fata de fiecare data cand franam mai puternic, mai ales la mersul inapoi.Dupa o verificare facuta de cei citroen sa descoperit jocuri la ambele brate oscilante(stanga-dreapta).Problema e ca pt schimbarea acestora(piese+manopera) mi-au cerut 700 (saptesute) de euro. Am zic ca nici intrun caz nu le dau atatia bani pt 2 bucati de fier. Intre timp le-am comandat de pe mister auto (120 euro buc) dar a trebuit sa le trimit inapoi deoarece nu sau potivit, erau pt varianta cu suspensie clasica iar eu am hidropneumatica. Am mai gasit si pe alte site-uri dar nicaieri nu se specifica pt ce tip de suspensie sunt.
Aici as avea nevoie de ajutorul vostru. Daca m-ati putea indruma catre un site ,magazin (sau chiar persoana) unde sa pot gasi aceste brate oscilante.
Multumesc anticipat!!
Aici as avea nevoie de ajutorul vostru. Daca m-ati putea indruma catre un site ,magazin (sau chiar persoana) unde sa pot gasi aceste brate oscilante.
Multumesc anticipat!!
-
- just curious
Mi-ai putea spune cum arata bratul oscilant? O poza daca s-ar putea? Si eu aud o pocnitura la o roata de obicei virat si cu frana sau la difrente de nivel cand cade roata. Tinana cont de pret imi imaginez ca ar putea fi vorba de unul din cele 2 brate.
http://images5.okr.ro/auctions.v3/700_7 ... 00_700.jpg
http://thumbs1.picclick.com/d/w500/pict ... -LOWER.jpg
Daca este cel mai mic se pot schimba doar bucsele din spate, pana in 100RON una.
Pentru cel de-al doilea ma mai interesez
http://images5.okr.ro/auctions.v3/700_7 ... 00_700.jpg
http://thumbs1.picclick.com/d/w500/pict ... -LOWER.jpg
Daca este cel mai mic se pot schimba doar bucsele din spate, pana in 100RON una.
Pentru cel de-al doilea ma mai interesez
-
- simpatizant
Asa arata bratele... ....
si asa arata silentblock-urile dupa 65000 de km
Noroc ca am dat peste un mecanic bun si cinstit care mi-a propus sa schimbam doar bucsele in ciuda faptului ca cei de la citroen au spus ca nu se poate schimba, ci doar impreuna cu bratele.
Cost total : 60 de euro bucsele + 2 ora de manopera.
Ma duc sa ma imbat ca doar ce am economisit 500 de euro!!!
Numai bine!!!

si asa arata silentblock-urile dupa 65000 de km

Noroc ca am dat peste un mecanic bun si cinstit care mi-a propus sa schimbam doar bucsele in ciuda faptului ca cei de la citroen au spus ca nu se poate schimba, ci doar impreuna cu bratele.
Cost total : 60 de euro bucsele + 2 ora de manopera.
Ma duc sa ma imbat ca doar ce am economisit 500 de euro!!!

Numai bine!!!
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
- 2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw
-
- simpatizant
Am schimbat si eu aceste piese, acum 1an jumatate, cu unele aftermarket si pana acum tin. Le-am gasit destul de greu, cate una la 2 magazine, asta dupa ce am returnat unele la alt magazin ca erau mici ca dimensiuni, dar aveau aceeasi forma. Parca au fost Spidan, astea bune. Am gasit ce trebuie dupa ce m-am bagat sub masina si am masurat aprox.
Spor.
PS. M-au costat aprox. 300lei-piesele
Spor.
PS. M-au costat aprox. 300lei-piesele
-
- pasionat
-
- simpatizant
-
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
lucianmarius scrie:bogwol scrie:de curiozitate, pe la cati km ati schimbat bucsele la bratele astea? eu le-am schimbat saptamana trecuta, la 68.500 km
![]()
130.000 km le am de noi. Mai merg.
datorita faptului ca o ai automata, probabil ca a gestionat mai bine socurile de la schimbarea de viteze. Oricat de bun ai fi pe manuala, tot exista un mic soc (mai sesizabil sau nu) de fiecare data cand schimbi vitezele
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
- 2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
- 3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6
Atentie mare la meseriasii din service.
Am fost la un test mecanic la reprezentanta (Servunion) si desteptul de mester a pus levierul la bucsa spate trapez (silentblock-uri) a tras si a vazut ca are joc pe orizontala.
Mi-a zis ca au joc si sunt praf. Eu nu era sa-l contrazic si am comandat bucsele.
In realitate, dupa cum se vede si pozele puse de crisscream mai sus, bucsele sunt goale pe stanga si pe dreapta (in plan orizontal), drept urmare era normal sa aibe un joc atat timp cat nu sunt rupte. Golurile care se vad nu sunt din cauza c-a pierdut cauciuc ci din constructie. La C5 2, sunt similare dar nu identice.
Cand am ajuns sa le montez, mi-am dat seama ca cele de pe masina sunt inca bune si nu are rost sa le schimb.
Piesa buna si mai ales originala nu se schimba decat atunci cand e intr-adevar stricata (cum sunt cele din poza colegului).
Pe langa diagnostic gresit la brate, a ratat sa-mi spuna insa ca bieletele de directie sunt amandoua duse. Cu masina pe elevator e normal ca bieleta e strunita si nu mai sta in pozitia ei uzuala dar cine sa stie.
Acum a trebuit sa returnez, din vina desteptului din service dar pe cheltuiala mea, bucsele si sa-mi comand bielete.
Profesionistii sa traieste!!
Am fost la un test mecanic la reprezentanta (Servunion) si desteptul de mester a pus levierul la bucsa spate trapez (silentblock-uri) a tras si a vazut ca are joc pe orizontala.
Mi-a zis ca au joc si sunt praf. Eu nu era sa-l contrazic si am comandat bucsele.
In realitate, dupa cum se vede si pozele puse de crisscream mai sus, bucsele sunt goale pe stanga si pe dreapta (in plan orizontal), drept urmare era normal sa aibe un joc atat timp cat nu sunt rupte. Golurile care se vad nu sunt din cauza c-a pierdut cauciuc ci din constructie. La C5 2, sunt similare dar nu identice.
Cand am ajuns sa le montez, mi-am dat seama ca cele de pe masina sunt inca bune si nu are rost sa le schimb.
Piesa buna si mai ales originala nu se schimba decat atunci cand e intr-adevar stricata (cum sunt cele din poza colegului).
Pe langa diagnostic gresit la brate, a ratat sa-mi spuna insa ca bieletele de directie sunt amandoua duse. Cu masina pe elevator e normal ca bieleta e strunita si nu mai sta in pozitia ei uzuala dar cine sa stie.
Acum a trebuit sa returnez, din vina desteptului din service dar pe cheltuiala mea, bucsele si sa-mi comand bielete.
-
- pasionat
Nu te shpara ce iti zic dar e o regula : fraierul plateste! Citeste legea si vezi urmatorul lucru: pe diagnoza, cand te platesc, esti responsabil.
Intrebari standard la diagnoza: ce se intampla daca nu schimb piesa aceea? Ce imbunatatire am daca schimb? Poate afecta alta piesa? Imi este afectat confortul? Siguranta? Si asa iau deciziile
Intrebari standard la diagnoza: ce se intampla daca nu schimb piesa aceea? Ce imbunatatire am daca schimb? Poate afecta alta piesa? Imi este afectat confortul? Siguranta? Si asa iau deciziile

-
- pasionat
- Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
- 2: Nissan Micra 1.2 benzina
iulian.arg scrie:Atentie mare la meseriasii din service.
Da-mi voie sa te contrazic. Am schimbat saptamana trecuta piesa respectiva iar piesele noi vin "pline", fara golul de care zici si care il aveam si eu. Asa ca doar ai amanat schimbarea piesei....
Iar chestia ca mecanicul a pus ranga si a tras: te asigur ca la mersul masinii, fortele care lucreaza acolo sunt mult mai mari decat presiunea exercitata cu ranga... parearea mea