Vibratii directie c5

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

costevlad
simpatizant

Vibratii directie c5

Mesajde costevlad » Joi 21-Mar-2013 10:20

Iarna aceasta a fost cam grea pentru masina mea. Stau intr-o asa zisa zona rezidentiala care nu are drumuri,cratere langa cratere pe o destanta de 1 km.

Zona respectiva e dezastu merg mereu cat de incet e posibil 9km/h insa drumul e plin de cratere care iti fac masina sa se scuture destul de rau.

Am inceput de o vreme sa simt cand rotesc pe loc un dardait in volan,care nu se mai simte dupa 30km/h. As vrea sa stiu ce problema poate sa fie inainte sa merg la service.

Merci anticipat!
Pentru cei care vor sa ma cunoasca mai bine: http://www.youtube.com/user/traiescsazambesc

djmanianfs
simpatizant

Mesajde djmanianfs » Lun 25-Mar-2013 15:11

Pot fi bieletele antiruliu sau bieletele de directie su capetele de bara...

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 25-Mar-2013 16:24

Explica mai pe larg ce anume simti in volan.
Simti un dardait cand virezi? Sau ce?
Daca simti in volan, simti pe toata durata cursei volanului?
Sau, odata luat virajul si volanul virat, dardaitul persista indiferent cat tii volanul in pozitia aia?
Auzi cumva si vreun sunet care ar parea ca vine din exteriorul masinii, de undeva din fata volanului?

altair4819
simpatizant
Masina: C5 III, 2.0 HDI 100kW, automata

Re: Vibratii directie c5

Mesajde altair4819 » Mie 05-Iun-2013 15:04

costevlad scrie:Am inceput de o vreme sa simt cand rotesc pe loc un dardait in volan,care nu se mai simte dupa 30km/h. As vrea sa stiu ce problema poate sa fie inainte sa merg la service.

Si eu cred ca sufar de ceva similar. Am fost cu ea in service si i-am schimbat bieletele antiruliu. DUPA ce le-am inlocuit, a aparut un simptom similar cu cel pe care il descrie colegul: daca stau pe loc, pe drive (am cutie automata), daca virez de volan, incepe sa trepideze masina, simtindu-se destul de puternic in volan (nu imi sare din mana INSA se simte).
Daca scot masina din viteza (o scot pe neutru) SAU indrept volanul, trepidatia dispare.
De asemenea, daca masina se pune in miscare (iau piciorul de pe frana) trepidatul dispare.

Trepidatul pare sa aiba legatura cu unghiul rotilor (daca iau de volan jumatate de tura nu se intampla nimic, daca iau o tura sau peste... jale).

Am fost cu ea inapoi in service (cu alta problema) si mi-au gasit un mini-joc la pivot dreapta fata si mi-au recomandat sa schimb si wishbone-urile, dar asta nu acum ci peste 10.000 - 20.000 kilometri, in functie de cat de multe gropi urmeaza sa iau (deci conform celor de la SD Prestige, ce am eu nu e grav).

Din pacate nu mi-a trecut prin cap sa intreb si de chestia asta (nu stiu de ce mi-a scapat treaba asta din vedere atunci).

Sugestii? / Pareri?

Multumesc!

mark
just curious

Re: Vibratii directie c5

Mesajde mark » Mar 13-Aug-2013 17:27

buna ziua. eu am urmatoarea problema: mai intai am auzit o troncaneala la viraje mici in treapta a doua, se simtea in volan, dar se si auzea de la roti. apoi, cam peste 4000 km, se aude troncaneala asta si in linie dreapta, la viteza mica, si chiar pe liber cand franezi la semafor. mai precizez ca atunci cand iau viraj maxim catre stanga in marsarier se aude un trosnet la roata dreapta fata. spuneti- mi va rog ce credeti ca ar putea fi? masina este un C 5 din 2007, versiunea II, motor 2,0 hdi.

Înapoi la “Citroen C5 III”