Achizitie Citroen C5 III

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

ovybd
pasionat
Masina: Citroen C5 Exclusive, 163cp, cutie automata
3: Citroen C2 1.4HDi 90cp

Mesajde ovybd » Mie 19-Aug-2015 21:14

Ionut159 scrie:@james
Stiu la ce te referi cu controlul tehnic, insa nu asta era motivul pentru care prefera sa vanda la export in dauna unui "one-time customer". Stiu ce vorbesc pentru ca aduc masini des din Franta.
Masinile destinate exclusiv exportului au in Franta au cartea gri stampilata exact cu mentiunea asta.
Imagine

Si ce reprezinta aceasta stampila? De ce nu o mai pot folosi in Franta, e cu probleme?

lucianmarius
pasionat
Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw

Mesajde lucianmarius » Joi 20-Aug-2015 04:42

Salut!

Cresterea de la Logan la c5 iii este una enorma. Vei fi uimit. Mi se pare dif mare intre c5 2 si c5 3.

Daca vrei confort , go4it! Combinatia dintre scaunul lung si lat, cu sustinere laterala, suspensia h3+ Adaptiva, cutia de viteze si insonorizarea, rotile cu talon mare, creeaza un confort aparte.
Am facut teste cu ea, poti merge pe drumuri foarte rele cu 50-60 kmh , drumuri ce le abordam cu volvo-ul anterior cu maxim 30.
Pur si simplu face fata cu brio.

Despre motor, 2.0hdi varianta de 140/160 cp este foarte buna(chiar si 2008-2009 cu taxa platita). 1.6 mi se parea putin si pe c4 ce l-am avut.
Daca tot vrei confort si iei c5, macar sa te bucuri de el. Nu zic ca 1.6 nu merge, doar tot timpul vrei sa ai atentie MAXIMA in depasiri sa fii in treapta potrivita la turatia potrivita? Mai bine niste rezerve de putere.

Consumul pe a mea este de 7% inafara si 11% in oras. Am facut 45.000 km. eu am un stil de condus ponderat-agresiv.
Cand o las usor scot 8-9 in oras si 5.5 extern. (Automata)

Despre soliditate , e misto, nu compara cu mondeo, nu are legatura.
Daca vrei sa vezi ce am schimbat vezi thread-ul "jurnal de bord" ce l-am deschis.
Eu am schimbat multe, ca am vrut, nu ca trebuia. Mi se pare o masina fiabila.

Asigurari...ia pe numele tatalui tau daca aveti o relatie stransa si se rezolva!

Ce ar mai fi de zis...e o masina "speciala" subevaluata in RO. Acum vreau sa iau un Audi cu 350 cp , e bestial, dar cand vine vorba de c5 imi vine greu sa ma despart de el. Voi vedea ce fac. Nu am avut un feeling de parere de rau cand m-am despartit de c4 sau volvo s40 dar la asta am. Parca e o masina de suflet. Daca esti prin Bucuresti si vrei sa o vezi pe a mea, ne putem vedea. Posibil sa o vand in 1-2 sapt.
C5 2009 2.0hdi 136 cp automat comfort 135000 km. am carte service. Stare foarte buna.

Asa sa iti faci o parere.

Ionut159
pasionat
Masina: Masina cu 4 roti

Mesajde Ionut159 » Joi 20-Aug-2015 08:32

ovybd scrie:
Si ce reprezinta aceasta stampila? De ce nu o mai pot folosi in Franta, e cu probleme?

Sunt fie masini cu multi km, foste taxi-uri sau ambulante, fie masini care nu mai trec controlul tehnic. In poza era vb de un fost taxi cu 268.000 km.

ovybd
pasionat

Mesajde ovybd » Joi 20-Aug-2015 09:02

deci, exact ce banuiam, si la nemti am vazut masini la vanzare exclusiv pentru export

DragosRO
just curious

Mesajde DragosRO » Joi 20-Aug-2015 14:45

@ionut: Le-ai luat ieftine acum 1-2 ani. Din ce am vazut la noi, sunt preturi bune si pentru 2015. Am vazut pe site-uri de afara C5-uri cu foarte multi kilometri, in Romania toate au sub 200 de mii. Alea albe de 1.6 fara dotari multe probabil au fost masini de firma sau taxi si au multi kilometri.

Ce parere aveti de masina asta:

http://autovit.ro/anunt/citron-c5-ID7Ge ... a;promoted ?

Am vorbit cu vanzatorul, spune ca masina este impecabila, cu kilometri reali, etc. tot ce spune un samsar. Mie mi se pare prea buna oferta. Chiar daca e motor de 1.6, e destul de noua, are destule accesorii si este modelul cu facelift. Vopseaua nu pare sa fie de masina cu 114 mii km, stiu ca e posibil sa aiba 2-3 sute de mii. Are cam multe zgarieturi in poza cu usa stanga spate deschisa. Si tapiteria de pe scaunul soferului este cam lasata. Sunt semne de uzura normala la 114 mii km?

M-as duce sa o vad sambata, doar ca stau la vreo 500 km si mi se pare cam aiurea sa merg atat dupa o masina, nu ca nu ar merita, dar din cauza posibilitatii unor efecte ascunse. Am mai facut cu fratele meu doua drumuri pana la Bucuresti sa vad masini lovite, cu sasiul stramb, si nu prea mai am chef. Forduri Focus, nu C5-uri.

@lucianmarius: imi poti da mai multe detalii, poze si un pret pe PM ? Pana maine daca se poate. :D

iulian.arg
pasionat
Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6

Mesajde iulian.arg » Joi 20-Aug-2015 15:35

Salut,

Vis-a-vis de masina de mai sus iti zic ca nu prea merita sa te duci sa o vezi.
Ca si dotari nu exceleaza prin nimic. Are navigatie si cam atat.
Restul cam sunt dotari uzuale.
Din lista aia de dotari trebuiesc taiate cateva:
- Alarma
- Faruri Xenon (nu vad sa aibe lupa in faruri)
- Interior de piele.
Astea cumulate sunt dotari de vreo 2000+ euro insa unii bifeaza ca sa iasa mai multe la numaratoare. Si noi sa fim sanatosi ce frumuseti a bifat "din greseala" sau "a uitat" sa debifeze.

In plus senzorii de parcare am impresia ca sunt doar pe spate.

Da-i pas fara regrete ca nu-i deloc o oferta nemaivazuta.

Si reiterez ca nu as lua c5 decat cu suspensie.

Ionut159
pasionat
Masina: Masina cu 4 roti

Mesajde Ionut159 » Joi 20-Aug-2015 16:07

Sunt de aceeasi parere si eu. Las-o treaca.
Asa informativ, sa stii ca in general ce se aduce din taxi din FR sunt negre sau gri. Multa lume de la noi cand vede masina alba se gandeste imediat la taxi. Uite cateva exemple: 1, 2, 3, 4, 5, 6

iulian.arg
pasionat

Mesajde iulian.arg » Vin 21-Aug-2015 09:26

Primul anunt e foarte tare: masina de ~4 ani si 330 mii km ceea ce inseamna ca in medie a facut 80 mii km pe an. Masina aia ajunge la vanzare la noi cu 200 de mii mai putin mai ales ca e si facelift si nu foarte veche.
Insa exemplele sunt foarte bune pentru a vedea care sunt preturile reale.

DragosRO
just curious

Mesajde DragosRO » Vin 21-Aug-2015 10:18

Cat de ieftine sunt masinile cu multi kilometri! Acel Peugeot 506 ajunge in Romania la 9-10 mii, samsarii astia castiga mii de euro la o masina pacalind oamenii, nu 500 de euro cum credeam eu. Asta din 2013 mi se pare mai buna pentru ca... poate sa aiba 200 mii km maxim. Cat poate sa aiba? Pe cand una din 2010 sau 2008 poate sa aiba 3-4 sute de mii.

Sa strang 10 mii de euro ca sa iau un Citroen din 2010 cu motor mare si suspensie hydractive pare o afacere buna doar pentru ca masina de noua a costat 25-30 de mii, dar nu ma intereseaza asta. Pentru mine conteaza ce iau cu banii in momentul asta. Incepe sa mi se para o idee proasta sa dau o gramada de bani pe o masina veche de 5 ani care poate sa aiba 3 sute de mii km. Numarul de kilometri se poate da inapoi inainte de a veni la revizii in reprezentanta, adica proprietarul sa faca revizia la 30 de mii in loc de 10 mii, si sa dea inapoi km.

De 10 mii de euro cu un pic de discount si tichete rabla pot sa iau hyundai i30 cu 5 ani garantie sau kia rio, cu 7 ani garantie, in limita a 150 mii km.
Mi se pare mult 7-8-10 mii pe un Citroen vechi de 5 ani. Cu garantie de 1 an de la vreun dealer second hand parca as cumpara, dar sa o iau asa, daca mi se strica turbina, un injector si alte maruntisuri scumpe mai bag 2-3 mii si deja se fac bani de masina noua.

james kilowatt
pasionat
Masina: Citroen C1 1.0 Auto
2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD

Mesajde james kilowatt » Vin 21-Aug-2015 12:48

Vezi ca ai ajuns la concluzia mea? Și tine cont ca nu e vorba doar de bani, ci și de timp. Cum ajungi la servici când mașina sta în service?

În vest o mașină rulata normal (15-20kkm/an, asta e media) își pierde jumătate din valoare în 4-5 ani. Chiar și 10keuroi pentru o mașină 2010 care a fost 30keuro noua poate ascunde ceva, mai ales dacă asta include și cheltuiala și profitul samsarului.

iulian.arg
pasionat

Mesajde iulian.arg » Vin 21-Aug-2015 14:52

"Sa strang 10 mii de euro ca sa iau un Citroen din 2010 cu motor mare si suspensie hydractive pare o afacere buna doar pentru ca masina de noua a costat 25-30 de mii, dar nu ma intereseaza asta."

Opinie lucida si de bun simt.
Cam asta incearca sa iti zica lumea pe aici ca in bugetul tau nu prea ai cum sa iei ceva decent fara 200 mii km la bord ceea ce nu cred ca e chiar masina ideala pentru naveta.
Pentru naveta iti trebuie masina cat mai noua si simpla.
Daca ce zici e adevarat si iti poti lua masina noua cu garantie cu ~10 mii euro, mi se pare optiunea ideala.
Daca depinzi de masina trebuie sa te si bazezi pe ea.

maxddm
simpatizant

Mesajde maxddm » Mar 13-Oct-2015 09:55

Salutare dragi colegi,

Dupa cum ati observat sunt nou pe acest forum.
Va solicit sfatul in legatura cu achizitia unui Citroen C5 III Seduction MT 6 2.0 HDI 140 cp 2011 147000 de km..suspensie normala .....ceea ce ma intereseaza pe mine este sa-mi precizati problemele care le poate avea aceasta masina avand in vedere numarul de km parcursi.....ce ar trebui sa verific la masina atunci cand o voi achizitiona? ....acest motor 2.0 HDi ce probleme din copilarie are?...nu de alta dar ma tot inebuneste un mecanic ce tot sustine ca aceste motoare au probleme la axa cu came si ca dupa 200000 de km pica .....mi-ar fi de folos si alte sfaturi legate de intretinerea acestuia...sau orice alte sfaturi le considerati voi utile.
Mentionez ca in momentul de fata detin o nemtoaica Opel Vectra C 2.2 DTI 125 cp de care trebuie sa ma despart..cu parere de rau ce-i drept....pt ca avenit vremea sa achizitionez un autoturism mai nou.

Ceea ce m-a impresionat la C5 a fost tinuta de drum si suspensia, designul interior si exterior.

Va multumesc.

Cu stima,
Dragos

ovybd
pasionat

Mesajde ovybd » Mar 13-Oct-2015 11:33

Bine ai venit printre noi Dragos
Legat de ce iti spune mecanicul tau sa sti ca din pacate nu e singurul care spune ca Peugeot si Citroen sunt masini slabe. Parerea mea e ca ei sunt axati pe cele nemtesti si nu e adevarat nicmic din ce se spune. Poate ca apar la unele probleme ca la orice marca, dar de aici pana la a spune ca sunt proaste e mare diferenta. Problema e cu ei (mecanicii) ca nu le cunosc si nu vor sa invete sa le repare, dar pentru asta nu e o problema ca sunt destui mecanici care stiu sa se ocupe de ele. Eu sunt la al doilea C5 (second hand luate amandoua) si daca aveam probleme cu primul ma indreptam spre o alta marca masina. Legat de suspensia normala nu stiu ce sa iti spun pentru ca eu am avut si am numai din cealalta. Nu vreau sa iti dau sfaturi la ce sa te uiti pentru ca nu stiu sa fie ceva ce sa urmaresti neaparat la numarul acesta de km mai special decat la orice masina second de orice marca sau model. Cu siguranta sunt colegi mai bine informati pe aici si iti vor spune mai exact ce sa urmaresti, dar ce vreau sa retii e ca povestile negative ale unor mecanici, legate de aceasta marca, sunt foarte departe de realitate. Cel mai bun exemplu legat de motoarele HDi ar fi sa il intrebi ce parere are de motoarele DIESEL de la oricare din urmatoarele marci: Peugeot , Citroen , Volvo , Ford, Mazda, Mini , Suzuki (sper ca nu am bagat vreuna in plus sau in minus).

maxddm
simpatizant

Mesajde maxddm » Mar 13-Oct-2015 13:08

Iti multumesc pentru raspuns...am mare nevoie sa stiu problemele din copilarie ale acestei masini (asta daca exista)...la fel am procedat si cu Vectra C si am reusit sa rezolv 2 mari probleme din copilarie ale motorului cu un releu suplimentar si cu un filtru de motorina capsulat folosit la motoarele Mercedes... totul cu 140 ron....
Am mult de citit aici pe forum...o sa parcurg subiectele incetul cu incetul.
Daca mai considerati ca e necesar sa imi precizati si alte aspecte ...eu va raman in continuare recunoscator...
Va multumesc.

Dragos

lucianmarius
pasionat
Masina: Citroen C5 III 2.0hdi Automat H3+ 100kw
2: Audi S5 V8 4.2FSI 260kw

Mesajde lucianmarius » Mar 13-Oct-2015 14:36

maxddm scrie:Salutare dragi colegi,

Dupa cum ati observat sunt nou pe acest forum.
Va solicit sfatul in legatura cu achizitia unui Citroen C5 III Seduction MT 6 2.0 HDI 140 cp 2011 147000 de km..suspensie normala .....ceea ce ma intereseaza pe mine este sa-mi precizati problemele care le poate avea aceasta masina avand in vedere numarul de km parcursi.....ce ar trebui sa verific la masina atunci cand o voi achizitiona? ....acest motor 2.0 HDi ce probleme din copilarie are?...nu de alta dar ma tot inebuneste un mecanic ce tot sustine ca aceste motoare au probleme la axa cu came si ca dupa 200000 de km pica .....mi-ar fi de folos si alte sfaturi legate de intretinerea acestuia...sau orice alte sfaturi le considerati voi utile.
Mentionez ca in momentul de fata detin o nemtoaica Opel Vectra C 2.2 DTI 125 cp de care trebuie sa ma despart..cu parere de rau ce-i drept....pt ca avenit vremea sa achizitionez un autoturism mai nou.

Ceea ce m-a impresionat la C5 a fost tinuta de drum si suspensia, designul interior si exterior.

Va multumesc.

Cu stima,
Dragos

Probleme cu motorul, vrajeala, lasa prostiile.
Probleme des intalnite la C5, printre care si la al meu: radiotor clima, electroventilatorul, silent-block-urile (bratele spate de pe puntea fata). In rest depinde de noroc/model/intretinere.

Înapoi la “Citroen C5 III”