Probleme cu uzura cauciucurilor fata

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

DacianO
pasionat
Masina: Citroën C5(X7) 2.0 hdi 100kw 2009

Probleme cu uzura cauciucurilor fata

Mesajde DacianO » Joi 07-Mai-2015 15:46

Bună, problema pe care o am e următoarea : cauciucurile fața au inceput sa se uzeze pe exterior mai pronunțat si pe interior mai puțin, uzura e exact pe marginea talonului si nu afecteaza banda de rulare, doar marginea. Am verificat unghiul de fuga la Ford Brașov (eram in tranzit spre București și am zis sa nu distrug cauciucurile) și după ce au reglat-o volanul statea la 45°cand mergeam drept, au reglat-o din nou si volanul nu mai era asa stamb dar nici drept nu era, am mers la Peugeot sa il reglez din nou si dupa verificare mi-au spus ca e mai bine sa o las așa ca dacă o reglez poate sa iasa mai prost într-un cuvânt nu au vrut sa se lege la cap din cauza suspensiei , m-am încăpățânat, vrand volanul drept, cum era inainte si m-am dus la Citroën, au reglat-o dar volanul aproape tot asa a rămas. Am un prieten care lucrează la un service particular si am dus-o la el, a reglat-o si mi-a zis ca a fost dereglata si a pus volanul 90% drept, am zis ca pot sa trăiesc cu el asa desi nu înțeleg cum înainte era drept și acum nu mai poate fi drept.
Oricum cauciucurile tot se uzeaza ușor si in curbe daca intru mai tare scârțâie, de tras in dreapta sau stânga nu trage si nu sunt jocuri la puntea fața. Cauciucurile nu sunt noi, sunt in ultima perioada din viața dar nu as vrea sa se intample la fel cu cele noi.
Ma ajutați cu părerile voastre va rog! Mulțumesc anticipat.
Dacian

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Dum 10-Mai-2015 06:02

verifica pivoti, bucsile si atunci afli ce are masina.

DacianO
pasionat
Masina: Citroën C5(X7) 2.0 hdi 100kw 2009

Mesajde DacianO » Dum 10-Mai-2015 08:04

Au fost verificate si nu exista jocuri.
Dacian

james kilowatt
pasionat
Masina: Citroen C1 1.0 Auto
2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD

Mesajde james kilowatt » Dum 10-Mai-2015 19:25

Du-te la un service serios care sa știe sa facă toată geometria și nu pleca de acolo pana când n-ai TOATE unghiurile corecte. În mod normal orice service care face geometria îți dă la sfârșit o hârtie cu toate valorile.
Unghiul de fuga e doar unul dintre cele trei unghiuri și n-are aproape nicio influenta la uzura pneurilor.
Dacă toate unghiurile sunt corecte și volanul e tot strâmb.... Demontează volanul și îndreaptă-l.

Acum multi ani am fost și eu (cu o ibiza) la un meseriaș din asta și mi-a stricat-o. Am fost la al doilea service unde mi s-a spus că mașina e strâmbă și n-au ce-i face. Precizez ca asta se întâmpla într-o tara cu apa calda (fr). Pe urma am rezolvat problema în România... (la service ena în Galați, habar n-am dacă mai exista)

Softul le da mură-n gură ce au de făcut însă multi mecanici adevărați știu ei mai bine și fac după capul lor, mai simplu și mai rapid...

Înapoi la “Citroen C5 III”