Salutari tuturor !
Ma confrunt cu o problema tare delicata . Am ajuns cu masina la 153.000 de km , in mare parte sunt multumit de masina , nu pot sa spun ca am avut probleme mari cu ea , insa...
De ceva vreme , aud o bataie foarte dubioasa undeva.. Bataia apare in mers in 2 situatii:
1. momentul in care apas pedala de ambreiaj sa schimb treptele de viteza , in special intre treapta 1 si 2 si treapta 2 si 3 , ulterior la 4,5,6 bataia dispare , sau ma rog , nu se mai aude.
2. in mers intreptele 2,3 chiar si 4 am observat , cand motorul este relativ subturat , la 1300-1400 rpm
Ca si descriere , este o bataie infundata oarecum si metalica , cel putin asa pare .. si niciodata nu apare o singura bataie si apoi "liniste" , mereu apar asa , consecutive..
La service la Citroen la Sibiu mi-au spus ca ar putea veni din cutia de viteze , din diferential si ca nu au ce sa ii faca. Sa o las asa ca nu e grav.
La alt service , mi s-a spus ca e un zgomot normal care vine din cutie si au dat totul pe seama uzurii , ca vezi Doamne masina are 153 de mii de km si e normal sa apara uzura.
Eu nu sunt de aceeasi parere , tind sa cred ca este o problema care are rezolvare , ca de altfel marea majoritate a problemelor care apar la masini.
Bataia a aparut acum aproximativ 2-3 luni ( aproximativ 5000 de km in urma ) , intre timp am schimbat volanta + kitul de ambreiaj si am crezut ca dupa ce schimb astea , va disparea .. crezand ca din cauza ca volanta era uzata , aparea si respectiva bataie , insa n-a fost asa.
Uleiul de cutie a fost schimbat la fiecare 60.000 de km , cu ulei original Citroen .. deci nu poate fi vorba despre o proasta intretinere a cutiei de viteze.
Va rog , daca aveti idee de ce poate fi defect acolo sau daca s-a mai confruntat cineva cu o problema de genul asta , sa imi spuneti !
Toate cele buna !
Bataie ciudata
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
- 2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
- 3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007
Daca apare in mers cand debraiezi banuiesc ca ai probleme pe trenul fix la pininopanele si sincroanele vitezelor 1-2 si 3-4, nu are diferentialul nimic, altfel ar avea bataia in tote vitezele. Din pacate nu poti determina decat daca dai cutia jos si o desfaci, in prealabil urmareste daca nu cumva ai pilitura in ulei sau daca nu cumva ai lipsa ulei din cutie,
MESERIAS