Tava portbagaj.

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

Eddyson
simpatizant
Masina: Citroen C5 III 2.0 Exclusive 2010

Tava portbagaj.

Mesajde Eddyson » Joi 11-Apr-2013 18:14

Buna ziua,

Am cumparat recent un C5 III din 2010. Dupa obligatoria (in viziunea mea) revizie completa am ajuns si la detalii mai neinsemnate. Vreau sa-i cumpar o tava pentru portbagaj.
Tot ce am gasit este cam asa:

http://www.tavitaportbagaj.ro/tavite-po ... 08-prezent

Problema e ca la mine, "urechea" dreapta a acesteia nu are unde intra deoarece acolo am CD-changeru si alte echipamente, acea "gaura" fiind blocata. Solutia ar fi sa o tai .. dar sincer nu as vrea.

Intreabare : are cineva idee unde as putea gasi o tava pentru portbagaj care sa se potriveasca exact intr-un C5 .. dar care sa nu aiba acele "urechi" ? Sau sa aiba doar una pe partea stanga ?

bogwol
pasionat
Masina: C5 III Comfort, 140 cp, 2.0 HDI
2: Nissan Micra 1.2 benzina

Mesajde bogwol » Lun 15-Apr-2013 09:27

ma indoiesc ca vei gasi exact ce vrei tu; in general tavitele sunt pentru modele standard iar ce ai tu e o particularitate

Si un am cochetat cu ideea ceva vreme dar avand in vedere faptul ca are si un neajuns (tava tine unezeala, nepermitand aerisirea mochetei de sub ea) am gasit alta varianta care ma multumeste: am gasit prin Sell gros un covoras din acela antiderapant (cum sunt cele care se fixeaza pe bordul masinii) special pentru portbagaj, pe care l-am decupat dupa forma porbagajului (cred ca mi-a luat max 3 minute). Avantaje: e un model cu gauri care permite aerisirea, creste aderenta bagajelor la porbagaj

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 15-Apr-2013 09:33

Bogwol, eu am tavita la var II si pot sa-ti spun ca niciodata, nici macar o singura data nu am gasit umezeala sub ea.
Tavita are o margine dintr-un fel de plastic cauciucat de vreo 5cm, iar dupa asta, materialul este antiderapant, foarte misto.
Principalul avantaj este ca nu murdaresti si nu uzi mocheta.
Deseori mi se intampla asta inainte de a cumpara acea tavita.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Lun 15-Apr-2013 14:08

mesersmith scrie:Bogwol, eu am tavita la var II si pot sa-ti spun ca niciodata, nici macar o singura data nu am gasit umezeala sub ea.
Tavita are o margine dintr-un fel de plastic cauciucat de vreo 5cm, iar dupa asta, materialul este antiderapant, foarte misto.
Principalul avantaj este ca nu murdaresti si nu uzi mocheta.
Deseori mi se intampla asta inainte de a cumpara acea tavita.

E ok daca e asa (fara umezeala); eu raman la varianta mea deocamdata intrucat indeplineste toate calitatile taviteti tale, mai putin chestia cu udatul, iar diferenta de cost dintre ele este imensa: cc 25 lei material antiderapant, fata de 140 - 150 tavita.

Tavita mai are un dezavantaj pt mine: mi-am cumparat plasa pt bagaje, iar daca pun tavita nu o mai pot folosi/prinde plasa in carligele de ancorare decat daca tai tavita, iar daca o tai, s-a dus si protectia la umezeala.

Eddyson
simpatizant
Masina: Citroen C5 III 2.0 Exclusive 2010

Mesajde Eddyson » Lun 15-Apr-2013 21:16

Am gasit asa ceva:

http://www.tavitaportbagaj.ro/tavita-po ... -portbagaj

Dar cred ca e prea scumpa. Se poate lua si o tava cu " urechi " duble si indoi in partea dreapta. Nu se pierde proprietatea de retinere a lichidelor si intradevar protejeaza bine mocheta.

bogwol
pasionat

Mesajde bogwol » Mar 16-Apr-2013 08:12

Eddyson scrie:Am gasit asa ceva:

http://www.tavitaportbagaj.ro/tavita-po ... -portbagaj

Dar cred ca e prea scumpa. Se poate lua si o tava cu " urechi " duble si indoi in partea dreapta. Nu se pierde proprietatea de retinere a lichidelor si intradevar protejeaza bine mocheta.

Vezi ca tavita respectiva este pentru C5 II care e posibil sa fie putin diferit la forma portbagajului fata de C5 III!

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Mar 16-Apr-2013 09:25

Nu este pentru II, este pentru C5 III, au specificat acolo C5II 2008 -> prezent.
Au folosit numerotarea de la francezi ca aia ii zic II.

Înapoi la “Citroen C5 III”