Schimbare jante

Forum de discutii generale despre Citroen C5 III (2008-prezent). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

alex21iasi
pasionat

Schimbare jante

Mesajde alex21iasi » Mie 14-Sep-2011 11:46

Salutare, nu ne-am mai "auzit" de mult...

Ce rugaminte am pt voi,
Vreau sa-mi schimb jantele actuale de pe masina care sunt de 18 cu unele de 17 si binenteles anvelope de iarna.
Pe specificatiile service citroen, la cele de 18 pe care le am din fabrica apar urmatoarele: 8J 18 CH5 - 33 ceea ce inseamna 8Jx18', CH sunt prezoanele de 5 x 108 din cate stiu eu, si acel 33 care presupun ca este ET.

Problema e ca pe site-urile cunoscute de marci de jante precum OZ si altele... pt modelul meu de masina imi apar disponibile numai jante de 18 si 19.
Iar pe alte surse mai de neincredere apare ceva cu marime de 17 respectiv janta 7,5J x 17'' fara alte specificatii care tin de ET...

In service citroen am gasit la accesorii jante disponibile pe 17'' cu urmatoarele specificatii: 7J 17 CH5 - 32.

Deocamdata nu am reusit sa gasesc disponibila o janta de 17 cu aceleasi dimensiuni date (adica OZ, dezent si altele), acea masura de ET diferind foarte mult. Sa inteleg sa se folosesc niste distantiere sau despre ce e vorba?

Eu cred ca marimea de janta care se potriveste (conform specificatiilor de pe service citroen accesorii pt masina mea cu filtrare) este 7J 17'' CH 5x108 cu ET32 si problema e ca nu le gasesc.
Pot lua de undeva exact marimea asta? sau se poate lua cu o alta marime de ET si se folosesc adaptoare ceva???

Multumesc.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 14-Sep-2011 12:10

7j inseamna janta mai ingusta. singura problema teoretica ar fi sa nu iti dea janta de 17 in etrier, dar daca masini identice cu a ta (motorizare) au avut si pe 17 din fabrica, e ok.

Eu zic sa suni la o firma de asta si sa vorbesti direct cu ei si singur vor gasi o solutie. Sa nu uiti sa pui poze cu masina dupa ce schimbi jantele,

O alta problema ar fi ca nu iti omologheaza RAR-ul rotile pe 17 daca nu iti da citroen acceptul ca is ok. E posibil sa ai probleme, mai ales daca iesi din tara pentru chestia asta.
"If in doubt, flat out!"

alex21iasi
pasionat

Mesajde alex21iasi » Joi 15-Sep-2011 08:31

In certificatul de inmatriculare sunt prinse 2 dimensiuni respectiv 245/45/R18 si 225/55/R17 pentru anvelope.
In standard, masina mea are pe 18 (janta: 8J x 18, PCD 5x108, ET 33), roata de rezerva de tabla de 17 cu anvelopa de 225/55/R17.

Intrebarea si nelamurirea mea era daca pt jantele de 17 pot merge pe dimensiunea de 7J x 17 PCD 5 x 108 (dist. prezoane) si un alt ET decat acel 32 pe care il au jantele de 17 aflate in accesoriile citroen. E adevarat ca pe un configurator mai ciudat sa zicem mi-a dat ca fiind compatibile niste jante de 7,5J x 17, tot cu un ET mai mare.. nu mai stiu exact cat.

Imi este imposibil sa gasesc jante din aliaj cu aceste specificatii (7J x 17 PCD 5x108, ET 32), ele avand acest ET mult mai mare.

Asta e nelamurirea mea... si daca mai exista vreo dimensiune care ar trebui luata in calcul...

Restul cu omologare RAR si accept CITROEN sunt doar povesti... nu ma incadrez in acest segment.

Înapoi la “Citroen C5 III”